Opwinding voordat je ja zegt? – Zo blijf je cool!

Een bruiloft is een unieke ervaring in de relatie tussen twee liefhebbende mensen. Na de verloving is het echter een drukte van belang: Er wordt veel voorbereid en gepland zodat de bruiloft echt de mooiste dag van het leven wordt en er niets mis gaat. Veel pas verloofde stellen krijgen al zweethanden bij de gedachte om voor het altaar of in het gemeentehuis te staan – de spanning is nauwelijks onder woorden te brengen.

En het is ook normaal om enthousiast te zijn over zo’n speciale gebeurtenis. Je hoort toch tot één van de twee hoofdpersonen van de dag en staat van begin tot eind centraal. De volgende tips laten je zien hoe je toch koel kunt blijven en kunt genieten van je start in de huwelijksband zonder tussendoor paniekaanvallen te krijgen.

Tip 1: niet op het laatste moment!

Het is raadzaam om vroeg genoeg te beginnen met het plannen van de bruiloft, zodat je achteraf niet gestrest raakt over de tijd. Zorg dus op tijd voor de plaats, het eten en al het andere dat daarbij hoort. De aankleding moet ook vroeg genoeg en (wanneer mogelijk) een paar dagen voor de bruiloft worden verzorgd, zodat u de avond ervoor de feestzaal niet hoeft te versieren. Over het algemeen is het het beste om de dag voor de bruiloft zo ontspannen mogelijk door te brengen! Als je nog duizend dingen op je to-dolijstje hebt staan, wordt je alleen maar rusteloos en overweldigd.

Tip 2: wees voorbereid!

Of het nu gaat om het verloop van de ceremonie, het tijdstip van het banket of het lied van de huwelijksdans: wees voorbereid op wat u op de trouwdag te wachten staat. Zo krijg je een beter beeld van hoe de dag verloopt en wat er gaat gebeuren. Je wordt automatisch meer ontspannen omdat je precies weet wat je moet doen en niet verrast wordt als je plotseling in de kerk moet opstaan of wordt geroepen voor het huwelijksdans.

Uiteraard is het van groot belang dat beide partners op de hoogte zijn van het proces. Vaak is de man terughoudend met plannen en laat hij belangrijke beslissingen over aan zijn vrouw. De voorbereidingen moeten samen worden getroffen, want niet alleen staat de bruid op het punt van een zenuwinzinking, maar de maag van de bruidegom is ook misselijk als hij aan de bruiloft denkt. Als beiden weten wat op welke manier geregeld is, kunnen ze in alle rust uitkijken naar wat er gaat gebeuren.

Tip 3: plan voldoende tijd in op de huwelijksochtend!

Ben je al gespannen genoeg en krijg je dan stress van deadlines? Een nachtmerrie idee! Om dit scenario te vermijden, moet u op de huwelijksochtend voldoende tijd nemen. Het is bekend dat het opmaken en aankleden van de bruid enkele uren in beslag neemt, maar de bruidegom wil er ook verzorgd uitzien. Het is daarom aan te raden om voldoende tijd vrij te maken voor het stylen en alle andere dingen die nog gedaan moeten worden. Zo hoef je je niet te haasten en kun je in alle rust aan de dag beginnen. Er moet ook voldoende tijd zijn voor een ontspannen ontbijt, ook als je geen honger hebt naar opwinding – maar op een lege maag voor het altaar lopen is zeker geen goed idee.

Tip 4: blijf koel!

Met alle stress van de bruiloft kun je je in het zweet werken. Als je echter al snel veel zweet en het ook nog eens behoorlijk warm wordt onder het pak met lange mouwen of de dikke lagen stof van de jurk, kan het soms oncomfortabel worden. Niemand houdt ervan om naar zweet te ruiken of kletsnatte handen te hebben als de weldoeners elkaar de hand schudden – vooral niet op hun grote dag.

Dus: wat kun je doen aan zweten? Vooral antitranspiranten helpen zweet te verminderen. Deze moeten echter vanaf een tijdstip tenminste zeven dagen voor het huwelijk worden toegepast, anders kan hun effect zich niet volledig ontwikkelen. Anti-transpirantdoekjes, die gemakkelijk in een zak kunnen worden opgeborgen, bieden een remedie tegen zweetaanvallen direct ter plaatse. In principe is het aan te raden om je kleding aan te passen aan het seizoen en als man een wisselshirt op voorraad te hebben.

Tip 5: zoek ondersteuning!

Deze tip is waarschijnlijk een van de belangrijkste: zorg voor versterking voor deze unieke dag – je hoeft de spanning niet alleen te doorstaan! Uw familie en vrienden zullen u zeker graag helpen, adviseren en wanneer u uw dierbaren bij u heeft, bent u veel meer ontspannen. Een gemeenschappelijke sekte om te kalmeren doet ook wonderen.

Tip 6: het komt goed!

Herinner jezelf altijd aan de reden waarom je al deze ontberingen op je neemt: je viert je liefde voor een geweldig persoon die (tussen haakjes) zijn hele leven met je zou willen doorbrengen. Dat biedt alle reden om onmetelijk gelukkig te zijn! Een trouwdag is het begin van een nieuw hoofdstuk en niets kan de verwachting of de vreugde ervan bederven.

Ook als alles niet volgens plan verloopt, omdat het kapsel niet zo goed past als bij de proef of omdat het vuurwerk een uur te vroeg begint: dit is niet het einde van de wereld! Zet je gedachten op het positieve en vier dit prachtige evenement samen met de mensen die belangrijk voor je zijn. Uiteindelijk, hoe meer ontspannen en vreugdevolle je bent, hoe meer plezier je hebt. Dus geniet met volle teugen van je dag – want niemand kan het je later meer afnemen.

Plaats een reactie