Edelstaal

Edelstaal is roestvrij en anti-allergisch . Edelstaal kan ook soms anti-magnetisch gemaakt worden.

Verkleurd niet en heeft een lange levensduur.

Wordt meer en meer gebruikt in de juwelensector zoals voor ringen, armbanden, colliers, dasspelden, manchetteknopen, enz…

Het voordeel van Edelstaal  sieraden is dat het voordelig is in aanschaf. Belangrijk is dat je Edelstaal later niet kunt aanpassen in breedte of maat en je kunt er later ook geen extra briljanten ingezet worden.

LET OP! Ringen van Staal en Titaan kunnen in het ziekenhuis NIET met een speciale ringsnijder/ringzaag worden door gezaagd als deze niet op andere manieren verwijderd kunnen worden.

Bij normaal gebruik zal edelstaal geen butsen / deuken of diepe krassen vertonen. Wel zullen er met de tijd aan de oppervlakte kleine ontstaan.  Krasjes op edelstaal zijn te vergelijken met een RVS fornuis waar je met een schuurspons in de tegenoverliggende richting schuurt.

Samenvattend: Edelstaal is een voordelig materiaal maar kunnen later niet meer aangepast worden en net als Titaan kan de ring niet in het ziekenhuis van je vinger gesneden worden.

De hardheid van deze legering is 160 tot 190 op de schaal van Brinell. Het smeltpunt van Edelstaal ligt boven de +/- 1550 °C

Bekijk hier onze collectie edelstaal sieraden.