Aan welke hand draag je de trouwringen?

Aan welke hand draag je nu je trouwring?

Bij Womenwants zijn we 15 jaar geleden begonnen met de verkoop van trouwringen en dat doen we al die tijd met veel liefde en passie voor het vak. Als edelsmid kan ik de mooiste ringen maken en mijn collega’s van de diverse leveranciers zijn ook stuk voor stuk super bekwaam in het maken van trouwringen. Iedere trouwring is uniek, en verbind jullie liefde voor eeuwig.

Tijdens het uitzoeken van de ringen komt er in 99% van de gevallen altijd wel de vraag: Aan welke hand draag ik mijn ring? Ik zou willen dat deze vraag eenvoudig is te beantwoorden maar helaas er zijn tientallen verschillende redenen waarom je links of rechts moet dragen. Vooropgesteld, van mij moet niks maar er zijn bepaalde redenen waarom je het wel zou doen.

Religie speelt een belangrijke rol

Trouwring aan je rechterhandBij trouwen speelt een geloof nog steeds een hele belangrijke rol in het dragen van een trouwring. Sterker nog het ook nog eens regionaal en per land verschillend.

Ben je Katholiek en woon je in Nederland dan draag je je trouwring aan de linkerhand, ben je echter protestant en woon je in Nederland dan zit je trouwring aan je rechterhand. Dit is in Oostenrijk weer helemaal anders. Daar dragen Katholieken de trouwring namelijk weer rechts. Heb je Italiaanse roots en ben je katholiek dan draag je net als een Nederlandse Katholiek de trouwring weer aan je linkerhand. Je snapt wel dat ik het overzicht tussen al die landen en geloven al lang kwijt ben.

In Spanje doen ze er nog een schepje bovenop. De meeste Spanjaarden zijn Katholiek en dragen de trouwring rechts. Alleen ben je een Catalaan en katholiek dan mag de trouwring weer naar links.

Recentelijk werd bekend dat veel Nederlanders het wel geloven en niet zo meer met de kerk bezig zijn. Dan ben je natuurlijk vrij om te dragen waar je wilt. Vaak volgen stelletjes dan het Amerikaanse gebruik om de trouwring links te dragen. Maar ik zie eigenlijk geen reden om dit gebruik te volgen.

Links- of Rechtshandig?

Tsja, dat is eigenlijk momenteel de beste reden om een ring ergens te dragen.  Ben je Rechtshandig dan draag je de ring links, en ben je links dan draag je de trouwring weer rechts. niet omdat het moet maar omdat het makkelijk is. Iemand die namelijk rechtshandig is doet alles met zijn/haar rechterhand. Dus een ring zit daar misschien wel in de weg. vooral als je een zware tas draagt kan een ring vervelend insnoeren. Bovendien zijn de spieren in de rechterhand van een rechtshandige beter ontwikkeld dan in de linkerhand. Wat logisch te verklaren is want je doet alles met rechts. en voor de linkshandigen geldt precies het zelfde alleen dan andersom.

Trouwringen volgens de islam

Wie trouwt volgens de wetten van de Islam moet ook even goed opletten. Over het algemeen kiest een moslim voor de rechterhand, ik heb diverse stelletjes gehad die links dragen en tijdens de gesprekken tijdens het uitkiezen van de trouwringen in onze winkel is ook de linkerhand regelmatig gekozen. Echte duidelijkheid heb ik nog niet gevonden. Wat ik wel weet is dat een Moslim man geen gouden trouwring mag dragen. Voor mannen zijn er diverse andere materialen voor een trouwring zoals Platina, Palladium en Zilver. In onze collectie zijn bijna alle ringen ook leverbaar in de hogere goudgehaltes. in principe gaan we standaard tot 18 karaat. Daarboven is het goud te zacht waardoor de ringen niet voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen.  Al onze ringen worden namelijk gesmeed en niet gegoten. Waardoor de ringen harder zijn en dus langer mooi blijven

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.