Waarom stijgt de goudprijs?

chart.aspx

Sinds het begin van dit jaar is helaas de goudprijs gestegen.

De Zwitserse Centrale Bank heeft besloten om de vaste wisselkoers tussen de Zwitserse franc en de euro niet langer te verdedigen en daarom steeg de goudprijs.

De oorzaak van de goudprijs stijging moet worden gezocht in de toenemende onzekerheid op de financiële markten en de dalende wisselkoers van de euro. Voor goudbezitters in Europa biedt goud nu de bescherming tegen de vernietiging van de waarde van de valuta door falende politiek en economisch beleid.  En daarom gaat de goudprijs weer explosief omhoog.

Goudprijs vanaf 1974 tot nu.

goldkurs_historisch_usd.jpg

Klanten vragen aan mij, wat moet ik doen? 

Wachten of nu gouden ringen kopen?

Ik hoop niet dat wij het niveau van 2011 halen, want dan wordt goud bijna onbetaalbaar.

En wat doen als gouden ringen onbetaalbaar zijn?

Een alternatief zijn ringen van staal, titaan en palladium. Deze zijn vanaf 250 euro per set bij ons te bestellen.

Maar heb je een budget van ca. € 900,= koop dan 14K wit of geel/rosegoud. Deze hardheid en duurzaamheid is velen malen beter dan staal, titaan of palladium.

Waarom geen zilver? 

Zilver is het zachtste materiaal en minder geschikt voor sieraden die je de hele dag draagt zoals trouwringen. Zilver deukt sneller en de briljanten of zirkonia’s blijven niet zitten omdat de zetting te zacht is.

Waarom diamanten ipv zirkonia?

Zirkonia is een synthetische (imitatie) steen, niets anders dan geslepen glas en kan daarom sneller stuk gaan.Diamant is één van de hardste edelsteen soorten en wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het zagen van beton vanwege de hardheid.

Wat is ons advies? 

Ik weet dat niet iedereen het zelfde budget heeft, maar mijn advies is 14K goud. Dit materiaal wordt al eeuwenlang gebruikt en is een waardevast materiaal. Een ander voordeel is dat dit materiaal makkelijk door elke juwelier groter of kleiner gemaakt kan worden. Dit is bij stalen of titaan ringen niet mogelijk.

Klanten die bij ons trouwringen kopen ontvangen op onze trouwjurken, accessoires en sieraden een korting tot max. 15%. 

Heb je naar aanleiding van dit bericht noch vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak in onze winkel in Zaandam.