TREND ALLERT: DE INFINITY ARMBANDJES

Jaren geleden vonden we het altijd leuk om met vriendinnen dingetjes uit te wisselen. Het idee was dan dat iedereen kon zien dat je een sterke vriendschap met elkaar hebt. Je kon die vriendschap door veel verschillende manieren laten zien zoals bijvoorbeeld: een ring, een ketting  maar vooral een armbandje. De vriendschapsarmbandjes zijn al een tijdje een lange trend. Er is nu een nieuwe trend namelijk: de infinity armbandjes. Overal op internet zien we dagelijks foto’s voorbij komen van deze trend. Je ziet de infinity teken overal terugkomen, zowel op kleren, sieraden en zelfs in verschillende interieurs als kussenhoes, schilderij etc.  In de nieuwste collectie van NEW BLING die o.a. in onze webshop verkrijgbaar is hebben we deze zeer bijzonderen teken gespot. Maar wat betekend deze teken eigenlijk?

Infinity betekend ‘oneindigheid’. Je liefde voor iets of iemand is misschien oneindig, het heelal is oneindig en gelovigen hopen op een oneindig leven na de dood.  De infinity symbool is makkelijk te herkennen aan zijn vorm. Het is namelijk een liggende 8. De wetenschappelijkere naam is lemniscaat, van het latijn lemniscus. De man achter dit symbool is John Wallis. Hij liet zich inspireren door het romeins cijfer 1000, dat er zo uitzag CIƆ. Het cijfer CIƆ werd door de Romeinen, en later door Wallis gebruikt om grote hoeveelheden een vorm te geven.

Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste infinity sieraden op onze website. De sieraden zijn van staal dus geschikt voor elk soort huidtype.

fotoinfinity