Trouwringen duurzaam?

Wat maakt onze trouwringen zo duurzaam?

Bent u bezig met het plannen van uw bruiloft en heeft u nog trouwringen nodig?

Image5 Wij verkopen uitsluiten Duitse trouwringen die  aangesloten zijn bij het keurmerk van de “Deutsche  Trauringen Hersteller 100% made in Germany”.

 100% made in Germany biedt u naast het ontwerp en prijs ook de belangrijke selectiecriteria als kwalitatief  hoogwaardige productie in Duitsland daarnaast wordt er  ook gebruikgemaakt van gerecycled goud en diamanten van conflict vrije oorsprong. De ringen van FISCHER en Kühnel die u o.a. op onze webshop kunt vinden behoren ook tot dit initiatief.

 Kwaliteit uit Duitsland.

Made in Germany” staat wereldwijd voor kwaliteit en duurzaamheid. Een bijzondere kwaliteit onderscheidt de trouwringen van de negen Duitse fabrikanten: beste vakmanschap, precisie en aantrekkelijk design. “100% made in Germany” zijn trouwringen uit de combinatie van traditionele Goudsmid-kunst en moderne productiefaciliteiten in Duitsland.

De winning van goud en andere edele metalen veroorzaakt grote schade aan het milieu door hoog onder andere hoog energieverbruik en het gebruik van giftige chemische stoffen. Daarom gebruiken deze fabrikanten kwalitatief hoogwaardig gerecyclede grondstoffen, volgens de strenge regels van de Duitse milieuwetgeving.

In vele industrieën, is het produceren van trouwringen verschoven naar landen met lage personeelskosten zoals Azië. De bedrijven van het initiatief van Duitse trouwring fabrikanten produceren uitsluitend in Duitsland. Zij zijn gespecialiseerd en zijn professionals in het behoud van traditionele ambachten zoals graveurs, goudsmeden en diamantzetters.

Diamanten uit conflict-vrije gebieden

De leden van het initiatief gebruiken alleen diamanten van leveranciers welke voldoen aan de eisen van het Kimberley-proces. Hiermee voorkomt u dat de internationale illegale handel/smokkel van zogeheten bloeddiamanten welke sinds 2000 verboden is. Zodat u zeker kunt zijn dat met uw aankoop geen oorlogen in conflictgebieden gefinancierd worden.

Een aantal voorbeelden van onze collectie:


Klik op de afbeelding om de ringen te bestellen

Klik op de afbeelding om de ringen te bestellen

Klik op de afbeelding om de ringen te bestellen