Mooiste bezienswaardigheden Oostenrijk

Ben je een fan van de Sisi films? Dan mag tijdens een vakantie in Oostenrijk een bezoek aan één van de de populairste bezienswaardigheden Oostenrijk natuurlijk niet ontbreken. De redactie van Alles over Oostenrijk zoekt ieder jaar de mooiste bezienswaardigheden in het Alpen landje uit en ook dit jaar staat het beroemde Schloss Schönbrunn weer op de eerste plek van Mooiste bezienswaardigheden in Oostenrijk.

Een van de beroemdste paleizen van Europa

Het paleis van Schönbrunn werd gebouwd in de 17e eeuw en was ooit het zomerverblijf van de Habsburgers. Een andere bewoonster is echter bekender: keizerin Sisi woonde een tijdlang met haar man Frans Jozef I in het slot. Tegenwoordig is het paleis een museum en kun je zelf een wandeling maken door de prachtige staatsvertrekken. Natuurlijk zijn de kamers met rijke pracht en praal versiert en ontbreken muurschilderingen niet.

Indrukwekkend paleispark

Een wandeling door de tuinen van Slot Schönbrunn is een must bij een bezoek aan het paleis. Het 160 hectare grote terrein biedt veel verschillende gebieden, zoals de Orangerie, een Doolhof en natuurlijk de oudste dierentuin van Oostenrijk Zoo Schönbrunn. Samen met het paleis staat het park op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Krimmler Wasserfalle

De hoogste watervallen van Europa bevinden zich in het Nationaal Park Hohe Tauern bij Salzburg. Het water raast 385 meter naar beneden. Een prachtig natuurspektakel!

Een wandeling rond de waterval

Een speciaal aangelegd wandelpad leidt langs de watervallen omhoog over een lengte van 4 kilometer. Talrijke uitkijkpunten bieden je de kans om dit natuurspektakel vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Het uitzicht vanaf de top is bijzonder grandioos!

Photo by Philipp Deus:

Plaats een reactie