De kerstmarkten in Keulen bezoeken

Wist je dat er in Duitsland normaal gesproken ieder jaar meer dan 3.000 kerstmarkten zijn en je makkelijk zes in een weekend kunt bezoeken in de domstad Keulen? De kerstmarkten in Keulen zijn ieder jaar weer een bezoekje waard. Helemaal omdat Keulen op slechts 2 uurtjes rijden van Utrecht ligt en ook snel met de trein bereikbaar is.

De kerstmarkt bij de Dom van Keulen

Er zijn ieder jaar zes kerstmarkten in Keulen, de kerstmarkt bij de dom van Keulen is wel de bekendste en best bezochte van de stad. Rondom de imponerende dom staan 150 verschillende kraampjes met ambachtelijk handwerk en bijzondere kerstcadeaus en natuurlijk wordt je ook culinair verrast op deze kerstmarkt. Met de dom als decor en de duizenden kerstlampjes krijg je hier in instant een kerstgevoel.

De Kerstmarkt op de Altermarkt

op nog geen 200 meter van de eerste kerstmarkt bij de dom tref je de tweede kerstmarkt in Keulen aan. In de Altstadt van de historische binnenstad maak je kennis met de charmante kabouters die de Keulenaren helpen met vervelende maar alledaagse klusjes. Wie energie genoeg heeft kan op de grootste kunstijsbaan van Keulen ook nog een paar rondjes schaatsen. De kerstmarkt bestaat uit ruim 180 verschillende houten huisjes waar je leuke kerstcadeaus kunt kopen terwijl je geniet van de prachtige verlichte historische gebouwen en natuurlijk een lekkere warme glühwein.

De engelenmarkt op de Neumarkt

De kerstmarkt voor iedereen die gek is op lekker eten en drinken. Op de Engelenmarkt kun je namelijk genieten van de lekkerste dingen en regionale specialiteiten. De markt ligt dicht bij het winkelcentrum van Keulen en is dus perfect als tussendoortje terwijl jij je kerstoutfit bij elkaar aan het shoppen bent.

Chocolademuseum Kerstmarkt

De kerstmarkt bij de haven van Keulen, praktisch gelegen naast het lekkerste museum van Keulen namelijk het chocolademuseum is één van de oudste kerstmarkten van de stad. Al bijna 100 jaar geniet je hier van een kerstmarkt in maritieme sferen met een schitterend uitzicht over de Rijn en de prachtige gebouwen langs de Rijnkade. Deze kerstmarkt staat natuurlijk geheel in het teken van de scheepvaart. Geniet dus vooral van de vis specialiteiten en een ruime internationale selectie aan kerstdrankjes. Vaak met een beetje extra promillage om warm te blijven.

Praktische informatie voor de kerstmarkten in Keulen

  • Met de auto is Keulen makkelijk bereikbaar. Parkeren is wel een dingetje. Parkeer bij voorkeur in het centrum, maar kom wel vroeg anders zijn de garages al vol. Volg het parkeersysteem voor een vrije parkeerplek.
  • Geen zin in het zoeken naar een parkeerplek en de 2 uurtjes in de auto? Neem dan de trein. Vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem kun je met de hogesnelheidstrein ICE snel naar Keulen.
  • De kerstmarkten in Keulen gaan op 25 november open en sluiten de dag voor kerst op 23 december. Alleen de kerstmarkt op de Neumarkt gaat langer door.
  • Let op de drukte, vooral in het weekend op vrijdag en zaterdag is het erg druk op de kerstmarkten
  • Let in 2021 goed op de regelgeving, een mondkapje en een vaccinatiebewijs zijn noodzakelijk om de kerstmarkten te kunnen bezoeken.

Plaats een reactie