Lingerie maten bepalen

LINGERIE EN JURKEN, ZO KIES JE DE JUISTE MAAT…

Dit heeft u zeker ook vaker al meegemaakt. U ziet op het internet mooie lingerie, u denkt dat u de juiste maat heb gekocht, maar het past niet. Of u wilt leuke lingerie voor u vrouw kopen.

Helaas draagt slechts 30% van de vrouwen lingerie in de juiste maat. In de loop van de jaren kan uw BH-maat veranderen. Een vrouwenlichaam ondergaat ontelbare veranderingen tijdens het leven. Denk maar aan de pubertijd, zwangerschap, menopauze, gewichtsverlies of – toename. Bekijk daarom van tijd tot tijd of u nog lingerie in de juiste maat draagt.

Als extra service ontvangt u van ons na uw bestelling een vragenlijst waarmee wij bekijken of u de juiste maat heeft besteld.

Lingeriematen bepalen

1) Bovenwijdte: Meet de omvang boven u borsten.

2) Onderwijdte: Meet de omtrek net onder de borsten.

3)Taille: Meet de omtrek van u taille.

4) Heupomvang: Meet de omtrek van u heupen.

 

Belangrijk is dat als u de omvang meet (onderwijdte, net onder u borsten) het meetlint achter en voor op deze zelfde hoogte is en dat u het meetlint niet te strak en niet te ruim gebruikt wordt zodat u de uiteinden met één hand vast kunt houden. Let op, als u de bovenwijdte meet hoeft het meetlint niet zo strak zijn als bij de omvang. Als u net tussen twee maten in zit, raden wij u aan om het naar beneden af te ronden. Het materiaal van de BH is over het algemeen elastischer dan het meetlint. Let op dat de omvang van uw BH op het eerste of tweede haakje goed moet zitten zodat u nog altijd later kunt bijstellen met het derde haakje. Mocht u tijdelijk aangekomen zijn kunt u altijd tussenstukken kopen zodat u tijdelijk de omvang kunt vergroten.

U kunt de cupmaat bepalen door het verschil tussen de bovenwijdte en de onderwijdte te bepalen. Heeft u een keuze gemaakt en blijkt het thuis toch niet helemaal goed te zitten, aarzel dan niet om u probleem te bespreken met  WomenWants.

Zo zit de BH goed:

  • Als de BH goed zit en sluit op het eerste of tweede haakje.
  • De huid op je rug is net boven de sluiting niet in elkaar gedrukt.
  • De achterkant van de BH wordt niet omhoog getrokken, de onderkant van de achterkant horen op dezelfde hoogte als de onderkant van de  voorkant.
  • De beugel van de BH eindigt ruim naast de borst en niet erop.
  • De cup is diep genoeg (er ontstaat geen “tweede” borst boven de cuprand)
  • De BH bandjes worden gebruikt om de BH bij te stellen en steun komt in de eerste plaats van de band en de beugels.

Dus 1 (bovenwijdte) – 2 (onderwijdte) = cup maat

Rekenvoorbeeld: bovenwijdte 98 cm – onderwijdte 80 cm = cup D, BH maat 80 D

Verschil bovenwijde/onderwijdte:

10-11 cm AA-cup
12-14 cm A-cup
14-16 cm B-cup
16-18 cm C-cup
18-20 cm D-cup
20-22 cm E-cup(DD)
22-24 cm F-cup (E)
25-27 cm G-cup

De cupmaat in centimeters berekenen

Voor het bepalen van de juiste BH maat zijn twee afmetingen belangrijk. De onderwijdte, geeft de omvang van uw borsten in centimeters aan en de bovenwijdte, het is de omvang gemeten over het volste deel van uw borsten met een letter weergegeven.

cupmaat tabel

De korsetmaat in centimeters berekenen

Stap 1: Neem de omtrek van uw taille op (3 op de foto)
Stap 2: Trek 5 tot 10 cm van uw taillemaat af.

korset maattabel

Maattabel onderbroeken, strings en slips

Onderbroeken maattabel

Maatvergelijking BH

internationale-bh-maattabrl