Rode lingerie brengt geluk

Italiaanse vrouwen geloven hierin,  draag rode lingerie tijdens Oud en Nieuw en je heb het komende jaar alleen maar geluk!

“Een vrouw, die Oud en Nieuw rode lingerie draagt, heeft niet alleen tijdens Oud en Nieuw geluk maar ook in het nieuwe jaar. In heel veel landen is dit al een oud gebruik. Het begon in China, op de laatste avond van het jaar, is volgens overleveringen, altijd een wild dier met de naam “Nian” verschenen en heeft verschillende dorp bewoners opgegeten.  De bewoners waren elke keer bang totdat een oude man het dier heeft getemd en op de rug van het dier het dorp heeft verlaten met de woorden “Vanaf nu moeten jullie in het oude jaar de ramen van alle huizen rood versieren.

Rood verdrijft de boze geesten en brengt geluk in het nieuwe jaar. De Chinezen volgde de raad van de oude man en sindsdien hebben zij het wilde beest nooit meer gezien. Nu nog steeds worden de ramen rood versierd omdat het verhaal van generatie tot generatie is overgedragen.

De Italiaanse vrouwen dragen tijdens oudejaarsavond altijd rode lingerie en ook de Spaanse vrouwen kennen deze traditie sinds eeuwen. In de zuidelijke landen is het gebruikelijk om uitsluitend rode lingerie met kerst te schenken. Deze lingerie wordt dan met Oud en Nieuw gedragen als symbool van het geluk.

Foto van de Goodie Bag van Sapph