Hoe trek je kousen aan?

aantrekken van kousen

Het wordt weer kouder en de bruiden die nu trouwen dragen heel vaak kousen op de trouwdag.

Maar als je nooit kousen draagt is het aantrekken van (nylon) kousen soms best een lastige klus. Waar moet ik op letten, en wat doen als ik op de trouwdag meteen tijdens het aantrekken een ladder in de kous krijg?

Wij hebben een aantal punten op een rij gezet zodat er zeker niets fout kan gaan op de mooiste dag van je leven.

1) Zorg ervoor dat je voeten glad zijn. Dus ga v.t.v. naar de pedicure en creme je voeten (niet je bovenbenen) in met een creme.

2) Draag handschoenenOm te voorkomen dat je de kousen laddert door bijvoorbeeld een scherpe nagel is het verstandig om katoenen handschoentjes te dragen.

3) Haal de kous voorzichtig uit de verpakking en rol hem op en rol de kous langzaam op je been af (niet aan trekken). Doe dit voorzichtig met beleid.

Oprollen van de kous

Oprollen van de kous

4) Gebruik een jarretelgordel. Helaas houden de jarretels die standaard bij de torseletten worden geleverd je kous niet goed op zijn plaats. De kous schiet heel vaak uit het oogje omdat de opening waar je de kous aan vast zit te klein is.

Wij maken zelf jarretels met een grote opening die wij ook los verkopen. Deze kan je aan elk torselet hangen.

Wil je ook nog een extra afslankend effect bij de heupen? Dan adviseren wij een goede jarretelgordel met een corrigerende werking.

Gewone kousen draag je het beste met een gordel met zes jarretelles en draag je liever naadkousen (Fully Fashioned)  dan gebruik je het liefst een gordel met acht jarretelles. Zo blijft je naad netjes recht.

5) Kous met of zonder plakrand? Voor een echte kousendraagster is het dragen van kousen met een plakrand onmogelijk voor te stellen. Maar bij heel veel bruiden die nooit kousen dragen adviseer ik kousen met een brede boord en plakrand in combinatie met een jarretelgordel of jarretels aan een torselet.

6) In welke volgorde trek ik de lingerie aan? Eerst trek je het torselet aan , dan de kousen die je aan de jarretelgordel of jarretels bevestigd. En dan pas trek je een onderbroek/slip/string of hipster aan. Waarom in deze volgorde? Omdat je, als je op het eind pas de kousen aan je jarretel bevestigd, je altijd als je naar toilet gaat de kousen moet losmaken. De kousen gaan rollen…. een kous die een keer gaat rollen krijg je nooit meer op zijn plek! En uiteraard is dit nogal een werk met je trouwjurk aan!

7) Tweede paar kousen. Ben je geen geoefende kousendraagster koop dan een extra paar kousen voor de zekerheid!

Heb je nog meer vragen, neem dan contact op met een van onze lingeriespecialisten.