Help! Wat moet ik als gast aantrekken naar een bruiloft?

Wanneer je als gast naar een bruiloft gaat wil je er natuurlijk goed uitzien. Maar wist je ook dat er kledingvoorschriften zijn voor de gasten? Hieronder zie je 10 regels die essentieel zijn voor het vinden van de juiste kleding voor een bruiloft.

De belangrijkste regel is een die veel van jullie al kennen: Draag nooit wit of ivoor! Deze kleur is alleen voor de bruid en eventueel de bruidegom. Veel bruiden dragen tegenwoordig ook een ivoren bruidsjurk dus ook ivoor is verboden terrein. Beige kan eventueel wel, wanneer deze niet te licht is.

2: Heren! Suit en Tie!

Suit and tie! Heren dienen altijd in pak te verschijnen op een bruiloft. Natuurlijk bezit niet elke twintiger een 3-delig pak (al vinden wij dat dit wel een must is!) Zoek daarom net zo lang dat je wel een pak hebt gevonden. Een mooi pak kun je ook op andere feesten aan. En tegenwoordig zijn mooie pakken< echt niet duur.

3 Let op de lengte van je jurk of rok:

De lengte van een jurk of rok is ook belangrijk. Op een bruiloft hoor je netjes gekleed te zijn. Daarom is een te korte jurk not done! Als je twijfelt welke lengte een jurk mag zijn kun je natuurlijk ook een maxi-dress of rok dragen. Deze stijl is op het moment helemaal in en zeer geschikt voor een bruiloft. Verder zijn alle rokken en jurken die over de knie komen altijd goed.

4 Less is more!

Less is more! Het is belangrijk dat het om de bruid gaat op deze speciale dag. Wanneer jij aankomt met veel te veel accessoires, een hoog kapsel en teveel make-up zul je de bruid overschaduwen. Zorg ervoor dat je niet meer dan 2 (paar) accessoires draagt. Dus geen oorbellen in combinatie met veel ringen, een ketting en armbanden. Ga je voor een statement necklace? Dan is het niet verstandig om meerdere sieraden te dragen, de ketting is al opvallend genoeg.

5 Zwart mag dat?

Zwart is natuurlijk makkelijk en goed te combineren. Vroeger werd zwart gezien als een kenmerk voor de dood. Daarom was het taboe om als vrouw zwart te dragen naar een bruiloft. Tijden zijn echter veranderd en zwart is in de kleur van de mode veranderd. Toch raden wij dag-gasten aan om geen zwart te dragen. Kleurrijke kleding wordt gewaardeerd op bruiloften. Als avondgast is het geen probleem meer om je little black dress te showen.

6 Let goed op je kleuren:

Het is lastig om een kleur voor de perfecte outfit voor een bruiloft te vinden. Zwart mag eigenlijk niet, wit is verboden en met felle kleuren kun je vaak lastig combineren. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom zijn de pastel kleuren altijd goed! Zacht roze, licht geel, paars, blauw of groen zijn echte aanraders.

7: Draag alleen hoge hakken als je er ook op kunt lopen

Hoge hakken zijn natuurlijk prachtig maar helaas niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen kan namelijk goed op hakken lopen. Vooral wanneer je een dag-gast bent zullen jouw voeten op een gegeven moment protesteren. Het ziet er dan niet erg charmant uit wanneer je haast niet vooruit komt en loopt te wiebelen op de hakken. Wanneer je niet lang of niet goed op hakken kunt lopen is het beter om wat lagere hakken te dragen of ballerina’s. Wil je toch je hoge hakken aan? Neem dan voor de zekerheid een paar platte schoenen mee voor wanneer je het niet meer volhoud.

8: Let op je schoenen

Voor heren is het natuurlijk ook van belang om nette schoenen te dragen naar een bruiloft. Sportschoenen en gympen zijn not done. Ga eerder voor nette schoenen die mooi passen onder een pak. Tip: Nooit bruine schoenen onder een zwart pak dragen.

9: Let op je decolleté

Een diep decolleté is natuurlijk heel sexy maar niet echt gepast op een bruiloft. Ik denk dat je zelf goed kunt inschatten wanneer een decolleté ongepast wordt. Ben je bang dat jouw jurkje of blouseje afzakt? Gebruik dan Fashion Tape om het mooi op zijn plek te houden zonder dat iemand dat ziet.

10 Let op je benen!

Panty’s of kousen worden vaak onder jurken en rokken gedragen om deze net wat eleganter te maken. In de winter is het helemaal een aanrader want niemand heeft zin in trillende benen van de kou. Ook kun je met een mooie nude panty of kousen  ervoor zorgen dat mensen jouw witte melkflessen zien als prachtige bruine benen. Zorg er wel voor dat je altijd doorzichtige nagellak bij hebt om het verder uitscheuren van ladders te voorkomen. Neem voor de zekerheid nog een panty mee zodat jij je niet hoeft te schamen als je per ongeluk ergens aan bent blijven hangen.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.