14 dingen die jij nodig hebt voor jouw bruiloft!

Wat heb je nodig voor je bruiloft?

Een bruiloft plannen is voor vele een hele hectische ervaring. Alles moet tot in de puntjes zijn geregeld, het moet tenslotte de mooiste dag van je leven worden! Nu zijn er veel dingen die jij moet aanschaffen en regelen voor jouw bruiloft. Hieronder vind jij de 14 Must-haves voor jouw bruiloft!

1. De trouwjurk.

Natuurlijk is dit het eerste waar jij aan denkt. Dat is maar goed ook! Het is namelijk verstandig om al 3 tot 6 maanden van tevoren opzoek te gaan naar een bruidsjurk. Ook is het verstandig om van tevoren te bekijken welke jurk bij jouw figuur past, zodat je al een idee hebt welke jurken jij het beste kunt passen.

girl choosing a wedding dress

 

2. Sieraden

Soms kun je dit al in de bruidswinkel zelf kopen. De sieraden maken jouw wedding-look helemaal af! Wanneer jij een strapless jurk hebt uitgekozen is het vaak mooi om een ketting te dragen. Lange oorbellen kunnen juist weer goed bij een jurk met een hogere hals. Kijk goed wat het mooiste combineert bij jou en jouw jurk. Wij raden echter wel af om een horloge te dragen.

Depositphotos_12414229_original

 

3. Lingerie

Nadat jij de perfecte jurk hebt gevonden is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste lingerie voor jouw jurk. De lingerie is niet alleen leuk voor de huwelijksnacht, maar is ontzettend belangrijk om jou te laten stralen in jouw jurk. Wanneer je de lingerie niet bij de trouwwinkel zelf koopt en je de jurk niet mee kunt nemen, zorg er dan voor dat je foto’s op je telefoon hebt van de voor- achter- en zijkanten van jouzelf in de jurk. Zo kan er goed worden gekeken of de lingerie niet boven de jurk uitkomt (wanneer de jurk een lage rug heeft) of de lingerie niet gaat doorschijnen.

Woman on bed

 

4. Haar accessoires

Heb jij er al over nagedacht wat je met je haar wilt gaan doen? Het is handig van te voren wat voorbeelden op bijvoorbeeld Pinterest te bekijken. Op die manier kun je van te voren zien wat jij nodig hebt voor jouw haar en kun je dit meenemen wanneer de kapper een proefkapsel maakt. Denk bijvoorbeeld aan of je een sluier gaat dragen en of misschien curlies, een tiara of bloemen mooi vind.

Wedding. Beautiful bride

5. Schoenen

Veel vrouwen in Nederland zijn niet gewent om elke dag op hakken te lopen. Dat geeft helemaal niks, maar hakken zijn wel het mooiste onder een bruidsjurk. Ga opzoek naar hakken die bij jouw bruidsjurk passen. Neem voor de zekerheid een lapje stof mee om zeker te zijn dat de kleur erbij past. Kies schoenen waar jij je comfortabel bij voelt en waarvan jij het idee hebt dat je er lang op kunt staan. Heel belangrijk is om de hakken voor de bruiloft goed in te lopen. Extra makkelijk is het wanneer je een paar ballarina’s erbij koopt, voor wanneer jouw voeten gaan protesteren.

Beautiful wedding couple

 

6. Trouwringen

Dit is misschien wel het belangrijkste van alles! Dit omdat jullie deze ringen (als het goed is) voor de rest van jullie leven zullen dragen. Daarbij zullen jullie beiden de ringen mooi moeten vinden, wat nog best lastig kan zijn. Wij raden jullie aan om niet te besparen op de trouwringen. Trouwringen van zilver gaan bijvoorbeeld een stuk minder lang mee dan (wit)gouden ringen. Ook is het belangrijk ringen uit te kiezen die geschikt zijn voor jouw werk. Wanneer jij veel met je handen werkt, zal je ring er wel tegen moeten kunnen. kijk alvast op internet wat jullie mooi vinden en maak een afspraak bij een juwelier die jullie verder kan helpen.

wedding-ring-897416_1920

 

 

7. Ringkussen

Jullie hebben de ringen gevonden, nu moeten jullie alleen nog er over nadenken wie deze komt brengen. Ook is het belangrijk om te weten hoe deze gebracht worden. Wij zijn helemaal weg van de ringkussens. Deze bestaan in alle soorten en maten en zien er ontzettend chic uit! Belangrijk is natuurlijk wel dat je weet hoe je de ringen aan het kussen knoopt, zodat ze er nog wel makkelijk af te halen zijn.

Wedding Details

 

8. Bloemen

Op een bruiloft horen natuurlijk bloemen! Bloemen voor de decoratie, corsages en bloemen voor de bruid. Ga alvast opzoek naar wat jij en je aanstaande mooi vinden. Passen de bloemen bij het thema en waar kun je de bloemen krijgen? Misschien vind je het mooier om neppe bloemen te gebruiken in plaats van echte. Deze kun je daarna namelijk altijd nog bewaren. Flowers & Co maakt prachtige arm corsages en boeketten van nep bloemen, die jij kunt bewaren.

Corsages

 

9. Bedankjes

Om iedereen te bedanken voor hun komst, inzet en huwelijkscadeaus is het gebruikelijk om hen bedankjes mee te geven. Bedankjes kunnen van alles zijn en zijn het leukste wanneer het past bij jullie persoonlijkheid. Denk bijvoorbeeld aan een handgeschreven bedank kaartje, zelfgebakken koekjes of een lekker zeepje wat de gasten zullen herinneren aan jullie bruiloft.

9161471_s-1

 

10. Taart

Dit is misschien wel het leukste van allemaal. Het beste is om langs te gaan bij een patisserie. Daar kunnen ze jou direct voorbeelden laten zien en jou natuurlijk van alles laten proeven! Ook bij de taart is het leuk om jouw thema er in terug te laten komen. Bijvoorbeeld  suikerbloemen die lijken op jouw bloemen of een bepaalde kleur die veel terug komt op jouw bruiloft laten verwerken in de taart.

Wedding Cake with Love

 

11. Plaatskaartjes

Ze bestaan in alle soorten en maten. De gewone omgevouwen kaartjes, de namen in een servet of (zoals op de foto) de naamkaartjes die je op het glas zet. Maar ze hebben allemaal 1 doel, namelijk chaos voorkomen. Iedereen weet waar hij moet zitten. Daarbij zien de kaartjes er ook nog eens ontzettend schattig uit en gaan dus prima door als tafel decoratie!

img_5116-klein_2

 

12. Emergency kit

Het is handig om overal op voorbereid te zijn. Met een emergency kit zorg je daarvoor. Hier zit van alles in als blaren pleisters, deodorant, een naaisetje en vlekverwijderaar. Deze kun je natuurlijk zelf samenstellen maar deze kun je ook kant en klaar kopen. Voor meer info kun je ons blogbericht over dit product lezen.

Bridal_Kit_Products

 

13. Catering

Natuurlijk moet het eten niet vergeten worden! Vaak wordt de catering een beetje aangepast aan de cultuur. Indisch, Grieks, Turks of Chinees eten is tenslotte heerlijk! Natuurlijk is het belangrijk dat jij en jouw partner ook van het eten kunnen genieten. Vraag voor de zekerheid of er gasten komen met een allergie, vegetariërs of veganisten of mensen die bepaalde dingen niet mogen eten voor hun geloofsovertuiging. Hier kan de catering dan rekening mee houden.

wedding setup detail

14. Huwelijksreis

Het heerlijke moment weg van alles en alleen genieten van elkaar. Even geen verplichtingen maar heerlijk genieten van de zon! De huwelijksreis is misschien niet iets wat je nodig hebt vóór jouw bruiloft, maar een absolute must voor elk nét getrouwd stel! Wanneer je niet zo een groot budget hebt, is het natuurlijk ook een optie om in eigen land, of bijvoorbeeld bij onze buren in Duitsland te verblijven. Zolang je maar even weg bent van alle stress en van elkaar kunt genieten voordat het ‘gewone leven’ weer begint!

Couple on a beach at Maldives